Rippikoulussa opetetaan kristinuskon perusteita.

Rippikoulu perustuu Jeesuksen antamaan kastekäskyyn ”…kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa…”  rippikoulu käydään yleensä sinä vuonna, kun täytetään 15 vuotta. Yli 80% suomalaisista nuorista käy rippikoulun. Myöhemmin aikuisena voi osallistua aikuisrippikouluun.

Utsjoella seurakunnassa järjestetään nuorille saamelainen rippikoulu, jossa on sekä saamenkielinen että suomenkielinen opetusryhmä. Rippikoulu järjestetään yhdessä kirkon saamelaistyön kanssa.

Rippikoulun vaiheet:

• Seurakuntaan tutustumisjakso (loka-toukokuu)
  • Aloitusviikonloppu (helmi-maaliskuussa)
  • Leirijakso (kesäkuussa)
  • Konfirmaatio (juhannuslauantaina Utsjoella ja sunnuntaina Karigasniemessä)

Rippikouluun ilmoittautuminen alkaa elo-syyskuussa, jolloin järjestetään myös rippikouluinfot, joihin kutsutaan kaikki 15-vuotta täyttävät seurakunnan jäsenet huoltajineen.

Rippikouluinfot 2021

• Utsjoella Kulmakivellä 23.9. klo 18
  • Karigasniemen kappelilla 27.9. klo 19
Nuoria riparilaisia konfirmaatiossa.

Utsjoen seurakunta
Tenontie 1
99980 Utsjoki

Lapsi- ja perhetyö, varhaisnuorisotyö, nuorisotyö ja rippikoulutyö.