Seurakunnan nimikkolähetyskohteet

Työ Sudanissa

Utsjoen seurakunta tukee Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) työtä Etelä-Sudanissa. Etelä-Sudanin työ on laajentunut pakolaiskriisin vuoksi Ugandan pohjoisosiin. Pohjois-Ugandan pakolaisleireillä työskentelee kolme lähettiä hätäapu- ja seurakuntatyössä.
Sudan on noin neljä kertaa Suomen kokoinen islamilainen valtio, missä on pieni kristittyjen vähemmistö. Maassa on noin 40 milj. asukasta ja virallinen kieli on arabia. Darfurin ja Etelä Kordofanin (Nubia) kriisit ovat pitäneet Sudanin otsikoissa. Sudanin ja Etelä-Sudanin raja-alueilla on ollut levotonta Etelä-Sudanin itsenäistymisestä lähtien. Virallisia rajoja ei ole vieläkään saatu sovittua.

Yhteistyökirkko Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelis-luterilainen kirkko toimii sekä Sudanin että Etelä-Sudanin valtioiden alueilla. Sley aloitti yhteistyön kirkon kanssa vuonna 2008.

Lue lisää tästä linkistä.

Mongolia

Mongolia avautui ulkomaailmalle 1990-luvun alussa. Sitä ennen maa oli ollut täysin evankeliumin tavoittamattomissa. Mongolian valtauskonto on tiibetinbuddhalaisuus. Maassa on suuri joukko uskontoihin kuulumattomia. Kristinusko ja islam ovat edustettuina pieninä vähemmistöinä.
Ensimmäinen kristillinen seurakunta perustettiin vuonna 1991. Kylväjä aloitti työn Mongoliassa vuonna 1997 yhteistyössä Norjan Luterilaisen Lähetysliiton (NLM) kanssa. Työn alkuaikoina kristittyjä oli noin 3000 (0,1% väestöstä). Lähetysyhdistys Kylväjän työn kautta on syntynyt kolme itsenäistä luterilaista seurakuntaa ja useita niiden alaisuudessa toimivia kappeliseurakuntia, joissa seurakunnan perustoiminta hoituu itsenäisesti ilman lähetystyöntekijöitä.

Kehitysyhteistyöhankkeen tavoitteina on parantaa liikuntaesteisten ja yksinhuoltajien asemaa Mongoliassa ja tukea heidän aktivoitumistansa osaksi yhteiskuntaa. Liikuntaesteiset ovat usein eristäytyneitä yhteiskunnasta ja kärsivät muun muassa työttömyydestä ja häpeäntunteista. Yksinhuoltajia autetaan työllistymään ja voimaantumaan antamalla heille yritys- ja ammattitaitokoulutusta ja psykologista tukea.

Lue lisää tästä linkistä.

Kelton koulutuskeskus

Utsjoen seurakunta tukee Suomen evankelis-luterilaiselle Kansanlähetyksen välityksellä Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon Kelton koulutuskeskuksen toimintaa Pietarin lähellä.

Seurakunta on mukana Lapin seurakuntien yhteisessä projektissa kirkon rakentamiseksi Muurmanskiin.

Lue lisää tästä linkistä.

Karttapallo jonka edessä on eri kansallisuuksiin puettuja nukkeja.